Zagrebačka ulica 17, HR-42000 Varaždin

T: +385 42 200 012 / M:+385 91 469 1122

©2018  BI CONSULT

POLITIKA PRIVATNOSTI

NAŠE TEMELJNO NAČELO JE VAŠA PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Privatnost korisnika i zaštita podataka su ljudska prava.

Imamo dužnost brinuti za ljude čije smo podatke prikupili.

Podaci su odgovornost, i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je apsolutno neophodno.

BI CONSULT se drži sljedećih načela s ciljem zaštite vaše privatnosti:


  • Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno;

  • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene;

  • Ne čuvamo vaše podatke ako više nije potrebno;

  • Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo vaše osobne podatke.

  • Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama,

  • Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje,

  • Ne vršimo praćenje posjeta našoj web-stranici,

  • Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju,

  • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene,

  • Kontinuirano provjeravamo da su vaši podaci sigurno pohranjeni.

BI CONSULT prikuplja samo ograničene količine informacija o vama koje su nužne kako bismo odgovorili na vaš zahtjev, nadamo se, u uspostavljanju dugoročnog i vjerodostojnog poslovnog odnosa.


Kao tvrtka koja pruža stručnu savjetodavnu djelatnost u području zaštite podataka, posebice na području Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679) i e-Privatnosti, a budući da smo posvećeni promicanju svijesti o privatnosti i potpunoj usklađenosti, u BI CONSULT smo stvorili ovu Politiku privatnosti koja ima za cilj pomoći vam da razumijete koje podatke prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo i kako možete ostvariti svoja prava.


Osiguravamo usklađenost s GDPR-om za primjer.


Važno je pročitati ovu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost.

Kako bismo vam olakšali pristup željenim informacijama, slijedite sadržaj ove Politike privatnosti.

Ova internetska stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenja sa sljedećim nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika te će se kontinuirano ažurirati.


​Redovito unaprijeđujemo našu Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i vašu zaštitu.


Ova Politika privatnosti unaprijeđena je 09. ožujka 2019. godine.

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

BI CONSULT d.o.o.

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?

VODITELJ OBRADE

KOJA JE SVRHA I PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA?

KOLIKO ĆE DUGO BITI POHRANJENI VAŠI OSOBNI PODACI?

KAKO ĆEMO KORISTITI VAŠE PODATKE?

INFORMACIJSKA SIGURNOST

O NAŠEM POSLUŽITELJU INTERNETSKE STRANICE

KOLAČIĆI (COOKIES)

VAŠA PRAVA

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM NADZORNOM TIJELU

PROMIDŽBA I PRODAJA

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

 

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naše e-mail adrese, BI CONSULT prikuplja informacije o vama.


Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su vaše ime, adresa e-pošte, organizacija) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev.


Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja roditeljske odgovornosti prije davanja osobnih podataka.

 

VODITELJ OBRADE

Voditelj obrade ove internetske stranice i vaših osobnih podataka je tvrtka BI CONSULT sa sjedištem:


BI CONSULT d.o.o.

Zagrebačka ulica 17

HR-42000 Varaždin

Hrvatska

 

KOJA JE SVRHA I PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA?

Jedina svrha i pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka je poduzimanje najprikladnijeg odgovora na vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos ili u smislu izvršenja ugovornog odnosa između vas i tvrtke BI CONSULT, ako je isti već uspostavljen.

 

KOLIKO ĆE DUGO BITI POHRANJENI VAŠI OSOBNI PODACI?

Na vaš upit putem našeg kontakt obrasca ili izravno na našu e-mail adresu, odgovoriti ćemo na vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između vas i tvrtke BI CONSULT neće postojati, nakon 6 mjeseci izbrisat ćemo sve vaše osobne podatke.


Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, pohranjivat ćemo i dalje koristiti vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa.


Svakako, u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje obrade vaših osobnih podataka.

 

KAKO ĆEMO KORISTITI VAŠE PODATKE?

Informacije o vama prikupljamo u svrhu da bismo vas kontaktirali i odgovorili na vaš zahtjev i u svrhe naše poslovne suradnje, a ako se složite poslat ćemo vam i e-poštu o ostalim proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi vam mogli biti od interesa.


Osobni podaci obrađuju se i pohranjuju od strane tvrtke BI CONSULT i u najmanjem nužnom opsegu na strani naših referentnih pružatelja usluga „oblaka“ i e-pošte koji se nalaze u državama članicama EU, a koje Europska komisija smatra da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka građana EU.


BI CONSULT neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup.

 

INFORMACIJSKA SIGURNOST

Kada BI CONSULT prikuplja informacije o vama, osiguravamo da su vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere.


BI CONSULT je proveo sigurnosne mjere za zaštitu osobnih podataka koje podijelite s nama, uključujući fizičke, elektroničke i proceduralne mjere.


Ako odlučite kontaktirati nas putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici ili izravno putem e-pošte, nijedan od podataka koje otkrivate neće biti pohranjen na ovoj internetskoj stranici nit će biti prenesen ili obrađen na bilo kojoj trećoj strani. Umjesto toga, podaci se prikupljaju u obliku e-pošte i dostavljaju nam se putem Simple Mail Transfer Protokola (SMTP). Naši SMTP poslužitelji zaštićeni su TLS protokolom (ponekad poznatim kao SSL) što znači da je sadržaj e-pošte šifriran pomoću SHA-2, 256-bitne kriptografije prije slanja preko interneta. Sadržaj e-pošte dešifriraju naša lokalna računala i uređaji.


Koristimo referentnu globalnu platformu za usluge „u oblaku“ kako bi osigurali najvišu zaštitu podataka, kako  za našu internu dokumentaciju, tako i za vaše osobne podatke.

 

O NAŠEM POSLUŽITELJU INTERNETSKE STRANICE

Ova internetska stranica smještena je kod globalno poznatog pružatelja usluga (Wix.com) u Sjedinjenim Američkim Državama, EU i Izraelu, za koje Europska komisija smatra da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka stanovnika EU.

Budite slobodni pročitati i Politiku privatnosti Wix.com:

https://www.wix.com/about/privacy


Davatelji podataka za pohranu podataka posvećeni su zaštiti i osiguranju vaših podataka, pridržavajući se Pravila zaštite privatnosti sklopljenih između EU i SAD, i Švicarske i SAD, u svrhu osiguranja dodatne zaštite i unaprijeđenja privatnosti korisnika.


Sav promet (prijenos datoteka) između ove internetske stranice i vašeg internetskog preglednika je šifriran i isporučen putem HTTPS razine.

 

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na vašem tvrdom disku, koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika. Na primjer, kolačići se mogu koristiti za pohranjivanje podataka o registraciji na internetskoj stranici tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi pri narednom posjećivanju stranice.


Ako ste zabrinuti u vezi kolačića, većina internetskih preglednika dozvoljava pojedincima da zabrane kolačiće. Možete postaviti da vaš preglednik ne prihvaća kolačiće, a gore navedene internetske stranice vam daju upute kako ukloniti kolačiće iz preglednika i kako u potpunosti koristiti naše internetske stranice.

Da bismo ispravno upravljali našim internetskim stranicama mi spremamo anonimne podatke u našim operativnim sustavima i identificiramo kategorije posjetitelja po pojedinim stavkama kao što su domene i vrste preglednika, a da pritom ne obrađujemo vaše osobne podatke. Ove statistike prijavljuju se agregatno našim upraviteljima internetske stranice, sa svrhom osiguranja da naša internetska stranica pruži najbolje iskustvo za posjetitelje i kao učinkovit izvor potrebnih informacija. Po završetku posjeta našoj web stranici, uvijek možete izbrisati kolačiće iz svog sustava, ako to želite.

​​

Naša web stranica prikuplja isključivo neophodne kolačiće za osiguravanje funkcionalnosti stranice i ne prikuplja vaše osobne podatke putem kolačića.

​​

Kolačići koje naša stranica prikuplja:

​​

Kolačić                               Vrsta                          Svrha

ForceFlashSite                  Privremeni               Funkcionalnost mobilne stranice

hs                                         Privremeni              Sigurnost

smSession                         Trajni (2-14 dana)    Praćenje prijave na stranicu

XSRF-TOKEN                     Privremeni              Sigurnost

svSession                           Trajni (2 godine)     Praćenje kretanja po stranici

SSR-caching                      Privremeni              Indikator funkcionalnosti stranice

TS*                                       Privremeni              Sigurnost

TS01*******                           Privremeni              Sigurnost

TSxxxxxxxx                        Privremeni              Sigurnost

TSxxxxxxxx_d                    Privremeni              Sigurnost

 

VAŠA PRAVA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:


·         PRISTUPA svim osobnim podacima koje je BI CONSULT prikupio o vama,

·         ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje BI CONSULT ima o vama,

·         BRISANJA svih osobnih podataka koje je BI CONSULT prikupio o vama,

·         OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka od strane BI CONSULTA,

·         PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka od strane BI CONSULTA, ili

·         ZAHTJEVA za vašim osobnim podacima koje je BI CONSULT ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.


Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

• poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici ili

• poslati e-poštu na bi@biconsult.hr, ili

• poslati svoj zahtjev na adresu BI CONSULT d.o.o., Zagrebačka 17, HR-42000 Varaždin, Hrvatska,


a mi ćemo odgovoriti najkasnije sljedeći radni dan, potpuno besplatno.

 

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM NADZORNOM TIJELU

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.


Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog nadzornog tijela su:


AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)


Fra Grge Martića 14

HR - 10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 4609 000

Fax: +385 1 4609 099

e-mail: azop@azop.hr

Web: http://www.azop.hr 

 

PROMIDŽBA I PRODAJA

Željeli bismo vam poslati informacije o našim uslugama koje bi vas mogle zanimati.


Nakon što uspostavimo prvi izravni kontakt i nakon što pošaljete svoje osobne podatke putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici, odgovoriti ćemo vašem zahtjevu i zasebno vas zatražiti vaš pristanak za bilo kakve daljnje promidžbene aktivnosti prema vama. Bez vašeg pristanka nećemo pružiti nikakvu promidžbenu aktivnost.

Ukoliko već imamo uspostavljenu poslovnu suradnju, temeljem našeg legitimnog interesa zadržavamo mogućnost kontaktiranja u vezi novosti i mogućih vidova proširenja naše poslovne suradnje.


U svakom trenutku imate pravo zatražiti prestanak bilo koje od naših promidžbenih aktivnosti i mi ćemo u potpunosti poštovati vaš izbor.

 

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih  promjena, odnosno,  promjena  u svrhama  i načinima obrade.


Međutim, vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena pravila koja mogu utjecati na vaša prava, o tome ćemo Vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.