Apple je otkrio niz aplikacija koje su pratile sve naše poteze na ekranu IOS uređaja prilikom korištenja aplikacija, kojima se otkrivaju naši afiniteti, želje, interesi - ukratko naši osobni podaci, uključujući i podatke o kreditnim karticama i sigurnosnim zaporkama koje unosimo putem tih aplikacija. I to bez ikakve prethodne informacije korisnicima.

Izdvojene su neke od njih: Glassbox, Air Canada, Hollister, Expedia, Abercrombie & Fitch, Hotels.com, Singapore Airlines Glassbox je snimao i kada bi ljudi unosili osjetljive podatke, poput adresa i kartičnih podataka.

Premda je aplikacija trebala te informacije skriti, TechCrunch je ustanovio da su ti podaci u pojedinim slučajevima ostali i dalje vidljivi developerima aplikacije.

Dakle, svi podaci uneseni u aplikaciju nekog od klijenata Glassboxa su u potencijalnoj opasnosti, budući da su ih mogli u najmanju ruku vidjeti zaposlenici Glassboxa. Jesu li ti podaci slani na još neku drugu lokaciju, nije poznato. TechCrunch nije ustanovio da je Glassbox pratio i korisnike Androida, no istovremeno nije niti isključio tu mogućnost.

 

https://techcrunch.com/2019/02/06/iphone-session-replay-screenshots/?guccounter=1