Ako pokrenete novu web stranicu za tvrtku koja podatke, provjerite jeste li instalirali TLS tako da su podaci kriptirani kada se obrasci šalju.

Pokažite kako vam je stalo do privatnosti vaših klijenata i kako postupate s njihovim osobnim podacima, nemojte se sramiti to opisati i u Politici privatnosti. Međutim, to nije dovoljno.

Tim istraživača s Ruhr-University Bochum kao dio međunarodnog tima, pokazao je da u trećini svih poslužitelja TLS sigurnosni protokol i šifrirani prijenos podataka mogu biti ugroženi, utječući na sve vrste internetske komunikacije osjetljivim podacima. Istraživači su se usredotočili na SSLv2, prethodnu verziju TLS-a. SSLv2, koji se sada smatra nesigurnim, još uvijek leži uspavan na mnogim poslužiteljima, iako je TLS već dugo upotrebljavan.

Prethodne verzije uglavnom su zamijenjene, ali nikada nisu potpuno izbrisane, stvarajući vrata putem kojih se TLS sigurnosni mehanizmi mogu zaobići, čime korisnici, zaporke, brojevi kreditnih kartica i financijski podaci ostaju nezaštićeni. Istraživači su skenirali cijelu mrežu "https" i pronašli oko 33 posto svih poslužitelja širom svijeta, približno 11,5 milijuna jedinica, na koje bi napad mogao utjecati. Preporuka je da administratori web-usluga isključe SSLv2 protokole s njihovih poslužitelja.