Možda nekima djeluje kao šala ili prijevara, ali svatko se može osobno uvjeriti u istinitost:
 
https://www.state.gov/reward-offers-for-information-to-bring-darkside-ransomware-variant-co-conspirators-to-justice/
 
Američki State Department objavio je nagradu u iznosu do 10 milijuna dolara za informacije koje dovode do identifikacije ili lokacije bilo koga tko ima ključnu vodeću poziciju u Darksideu, organizaciji cyber kriminala za koju je FBI rekao da se nalazi u Rusiji.
 
FBI je rekao da je Darkside odgovoran za svibanjski cyber napad na veliki naftovod u SAD, uzrokujući jednodnevno zatvaranje koje je dovelo do naglog povećanja cijena plina, stvaranja panike i lokalne nestašice goriva na jugoistoku SAD-a.
 
State Department također je priopćio kako nudi nagradu u iznosu do 5 milijuna dolara za informacije koje dovode do uhićenja ili presude u bilo kojoj zemlji bilo koje osobe koja pokušava sudjelovati u aktivnostima Darksidea.
 
State Department je u srpnju ponudio nagradu u iznosu do 10 milijuna dolara za informacije koje dovode do identifikacije ili lociranja bilo koje osobe koja je, djelujući po nalogu ili pod kontrolom strane vlade, sudjelovala u zlonamjernim cyber aktivnostima protiv američke kritične infrastrukture.
 
Nije šala.
 
Ugodan nastavak vikenda...