U Hrvatskoj je ovo područje regulirano putem dva zakona:
 
1. Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka jasno se zabranjuje video nadzorom pokrivati prostorije za odmor, osobnu higijenu i presvlačenje
 
2. Zakonom o zaštiti na radu zabranjeno je postavljanje video nadzora u prostorima za osobnu higijenu i presvlačenje.
 
Zasigurno je u svim EU zemljama usporediva zakonska zabrana takvog postavljanja kamera, no, donosimo slučaj iz Španjolske u kojem se može vidjeti kako se lako ogriješiti o ove zabrane.
 
Jedna TV kuća je u svojim poslovnim prostorima postavila kamere video nadzora na način da su bile usmjerene prema vratima prostora za odmor zaposlenika, ali su pokrivale djelomično i unutrašnjost prostora, uključujući stol i dvije stolice.
 
Time se video nadzorom ipak moglo nadzirati ne samo ulaženje u prostor za odmor već i jednim dijelom i ponašanje zaposlenika u tom prostoru.
 
Složit ćemo se da ovakav video nadzor prelazi granicu dobrog ukusa i svrhe zaštite imovine i ljudi, kakvoj treba biti namijenjen.
 
Nadzorno tijelo je jasno navelo u svom rješenju da je poslodavac mogao zakrenuti ili postaviti kameru tako da se ne snima unutrašnjost prostora za odmor ili "zamaskirati" perimetar kamere na način da se na snimkama ne vide dijelovi prostorije, što se danas lako postiže na samim uređajima video nadzora ili banalnim postavljanjem neprozirne trake na dio objektiva kamere.
 
Izrečena kazna iznosi visokih 20.000 EUR.
 
Više o španjolskom slučaju:
 
https://gdprhub.eu/index.php?title=AEPD_(Spain)_-_PS/00261/2020&mtc=today