Ne smijemo to raditi.

I AZOP je dao svoje stajalište o ovoj temi.

Zakonom o radu (NN 93/14 i 127/17) kao posebnim zakonom propisana su prava radnika vezano uz radni odnos kao i obveze poslodavca.

Članak 29. propisuje da se osobni podaci radnika smiju prikupljati, obrađivati, koristiti i dostavljati trećim osobama samo ako je to određeno ovim ili drugim zakonom ili ako je to potrebno radi ostvarivanja prava i obveza iz radnog odnosa, odnosno u vezi s radnim odnosom.

Ako je osobne podatke potrebno prikupljati, obrađivati, koristiti ili dostavljati trećim osobama radi ostvarivanja prava i obveza iz radnoga odnosa, odnosno u vezi s radnim odnosom, poslodavac mora unaprijed pravilnikom o radu odrediti koje će podatke u tu svrhu prikupljati, obrađivati, koristiti ili dostavljati trećim osobama.

Stoga za objavu podataka na oglasnoj ploči poslodavca osoba koje su na bolovanju ne postoji valjani pravni temelj ni zakonita/opravdana svrha u smislu GDPR-a te bi se u konkretnom slučaju povrijedile odredbe propisa iz područja zaštite osobnih podataka i takvim postupanjem narušila bi se privatnost radnika.

Više o stajalištu AZOP-a na ovom linku:

https://azop.hr/zastita-osobnih-podataka-zaposlenika/