Pametni satovi, kao što im i ime govori, bilježe brojne informacije o nama, s kime razgovaramo, s kim se dopisujemo, o našoj lokaciji i zadržavanju, mogu slušati i zvukove oko nas i štošta još drugo.
 
Također prate i podatke o našem kretanju, vremenima kretanja i zaustavljanja, broju koraka, otkucajima srca, intenzitetu fizičkih napora, mirovanju, spavanju, prekidima sna i mnoštvo drugih detalja o našoj dnevnoj i noćnoj rutini ili posebnim događanjima, naravno, ako ih nosimo.
 
Upravo ovi detalji pomogli su istražiteljima najtežih kaznenih dijela da utvrde govore li prvoosumnjenici istinu ili ne.
 
Suprug je tvrdio da je spavao u vrijeme ubojstva njegove supruge. No, podaci iz aplikacije na pametnom telefonu spojenom na pametni sat pokazivali su da je u vrijeme ubojstva napravio 18 koraka.
 
Prenosimo članak iz medija koji nam oslikava činjenicu o porastu slučajeva ubojstava i ostalih vrsta teških zločina riješenih uvidom u zapise u našim pametnim satovima i spojenim pametnim telefonima:
 
https://mashable-com.cdn.ampproject.org/c/s/mashable.com/article/smartphone-health-app-data-police.amp
 
Da, ovi podaci još se lakše prate kada je pametni sat spojen na pametni telefon.
 
Ali ako pametni telefon, povezan s pametnim satom, nije u vlasništvu osobe koja nosi pametni sat, evo novih prilika za komplikacije.
 
Dogodio se slučaj da je dečko curi rekao da je spavao kod kuće. Nosio je pametni sat cijelo vrijeme. Drugi dan je došao s curi i pametni sat mu se automatski spojio s pametnim telefonom cure jer je već otprije tako definirao postavke. Tako je cura mogla na svom pametnom telefonu vidjeti pregled fizičke aktivnosti dečka i da je prošlu noć bio poprilično aktivan s visokim brojem otkucaja srca. Više puta. Na lokaciji svog doma. Tjelovježba je važna zar ne? ;-)